Delovni čas od ponedeljka do petka od 08:00 do 16:00

Delovni čas pon - pet 08:00 - 16:00

Mikrokanalni toplotni izmenjevalci Kompozit Micro

 

Predstavljamo vam našo novo linijo mikrokanalnih toplotnih izmenjevalcev Kompozit Micro, ki jo sestavljajo mikrokanalni kondenzatorji RMCH, RMCV, RMC VS , zračno hlajeni kondenzatorji na osnovi mikrokanalnih aluminijastih izmenjevalcev.

Tehnični opis toplotnih izmenjevalcev Kompozit Micro

Mikrokanalni toplotni izmenjevalec je tip prenosnika toplote cevaste tračne strukture, sestavljene iz treh elementarnih delov:

 1. Mikrokanalne cevi
 2. Med seboj povezane hlajene plošče (rebraste žaluzije)
 3. Zbiralniki

Cev predstavlja ekstrudiran aluminijasti profil s kanali za prehod hladilne tekočine. Širina profila in oblika kanalov se razlikujeta glede na oznako toplotnega izmenjevalca.
V tradicionalnih toplotnih izmenjevalcih cevno rebraste konstrukcije se uporabljajo bakrene cevi krogličnega preseka in aluminijasta rebra oblikovana z metodo valjanja ali stiskanja.
Mikrokanalni toplotni izmenjevalci zagotavljlajo učikovitejši toplotni prenost zaradi na račun zmanjšane velikosti (ekvivalneten premer) preseka za prevod hladilnega sredstva znotraj cevi. Termični upor stika med cevjo in rebri se močno zmanjša zaradi medsebojnega sintranja.
Prednosti mikrokanalnih toplotnih izmenjevalcev Kompozit Micro:

   1. Mikrokanalna ekstrudirana cev omogoča prilagajanje na konstrukcijo toplotnega izmenjevalca, glede na potrebe naročnika. Mikrokanalni toplotni izmenjevalec je primeren za vse vrste freonov.
   2. Majhna velikost kanalov tekočega prehoda zagotavlja visoke koeficiente prenosa toplote in omogoča delovanje z visokimi tlaki (desetine MPa) in nizkim pretokom hladilnih sredstev. Zmanjšana debelina sten znižuje stroške materialov.
   3. Notranji volumen toplotnega izmenjevalnika z mikrokanalnimi cevmi je manjši kot pri običajnih izmenjevalnikih toplote s krožnimi cevmi. S tem se zmanjša skupni volumen polnjenja vezja, kar je še posebej zanimivo pri uporabi dragih hladilnih sredstev, kot je Freon.
   4. Ravna cev za mikro kanale manj prikriva prečni presek zraka kot konvencionalni krog. Zaradi zmanjšanja aerodinamične upornosti se zmanjšajo stroški električne energije na pogonu ventilatorja. Zunanji del izmenjevalnika je tudi lažje izperiti z vodnim curkom.
   5. Lamela aluminijaste konstrukcije je popolnoma hermetična. Izmenjevalci, izdelani s to tehnologijo, so kompaktni in odporni zaradi popolnega stika med nosilnimi cevmi in ploščami plavuti.
   6. Galvanska korozija na mestih spajanja se ne pojavlja, ker ni kontakta z raznovrstnimi materiali, (baker-aluminij, medenina-aluminij).
   7. Gostota aluminija je trikrat manjša od gostote bakra (2730 kg / m3 v primerjavi s 8900 kg / m3). V tem primeru je povprečna cena za 1 kg kovine na londonski LME izmenjavi kovin v letu 2018 2237 $ / tono aluminija in 7063 $ / tono bakra.